zondag 18 januari 2009

Wat is er gebeurd met kop- en voetteksten in PPT 2007?

Wat is er gebeurd met kop- en voetteksten in PPT 2007?

Kop- en voetteksten gedragen zich niet meer op dezelfde manier in PPT 2007 zoals ze in PPT 2003 deden. Wanneer je nu een voettekst, datum of dianummer toepast worden deze als individuele tekstvakken toegevoegd op iedere dia. 

Dat maakt het natuurlijk extra moeilijk wanneer je alle objecten op een dia selecteert. Als je niet voorzichtig bent worden meteen ook deze vakken geselecteerd en eventueel per ongeluk gewist.



Ook bij het importeren van een PPT 2003 presentatie in PPT 2007 worden de voettekst, datum en dianummer individuele tekstvakken. Wat het aanpassen zeker niet eenvoudig maakt.

In versie 2003 was het gemakkelijk om nog extra tekst toe te voegen aan het dianummer of de datum. Het volstond van op het diamodel te klikken in de tijdelijke aanduiding en de tekst handmatig in te typen. Nu kan dat nog maar dan moet je dit wel op de individuele dia-indelingen doen, en er zijn en maar liefst negen! 

Natuurlijk zijn er ook nog een aantal voordelen aan de nieuwe werkwijze. De inhoud van de tekstvakken kan per dia worden aangepast en je kan indien nodig op bepaalde dia's de vakken eenvoudig verwijderen of verplaatsen.

Bovendien loop je nu niet meer het risico dat de tijdelijke aanduidingen worden bedekt door een of andere afbeelding die je op het diamodel hebt aangebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten