vrijdag 16 maart 2018

Comprimeren van foto's uitschakelen in PPT 2013

Standaard worden in Powerpoint foto"s bij het invoegen gecomprimeerd. Gelukkig kan je dit voor de huidige presentatie uitschakelen. Als je dit altijd wenst dan zal je moeten ingrijpen in het Windows register.

Om compressie eenmalig uit te schakelen ga je als volgt tewerk:
Klik Bestand - Opties - Geavanceerd - onder grootte en kwaliteit van de afbeelding zet je een vinkje bij Afbeeldingen in het bestand niet comprimeren. 



Als je dit voor alle presentaties wil doen zal je moeten ingrijpen in het Windows register. Wees hier wel voorzichtig.
Druk de Windows-toets in combinatie met de R op je klavier.
In het dialoogvenster typ je regedit in en klik OK.


Zoek de sleutel HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\15.0\PowerPoint\Options.
Klik in het rechtse gedeelte met je rechtermuisknop en kies Nieuw en vervolgens Dword (32-bits waarde). Geef als naam AutomaticPicturesCompressionDefault. Rechtsklik op de nieuwe sleutel en kies Aanpassen. Bij waardegegevens moet een 0 staan. Verlaat de registereditor. Controleer of bij een nieuwe presentatie de compressie is uitgeschakeld.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Luc, dank voor deze tip. Bij mij heeft dit echter geen effect. Ik gebruik Office 365 en wil een kleine afbeelding vergroten met een klik op de afbeelding, maar de resolutie van de afbeelding blijft even laag als de resolutie van de (kleine) afbeelding. Ik heb wel een workaround bedacht door een grote afbeelding te laten verschijnen op het moment dat de afbeelding vergroot is. Maar als ik de ppt wil publiceren is het natuurlijk niet mooi voor mensen die de ppt gebruiken om te zien dat er een grote afbeelding midden op de dia staat (als je de voorstelling niet afspeelt dus). Heb je nog tips om dit aan te pakken? Hoor graag! Bij voorbaat dank! Gr. Bas

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maak gebruik van een trigger om de afbeelding te vergroten dan heb je geen extra afbeelding nodig. De kwaliteit van de kleine afbeelding is natuurlijk cruciaal, blijkbaar is die bij jou niet afdoende.

      Verwijderen