vrijdag 3 januari 2020

Ieder item van een opsomming animeren in het vet - PPT 2019

Bij een opsomming kan je ervoor opteren om alle opsompunten in één keer te tonen en achteraf ieder punt afzonderlijk in het vet te animeren. Of je kan alle opsompunten een voor een met een klik laten verschijnen en tegelijkertijd in het vet animeren. Neem onderstaande dia als voorbeeld.



Alle opsompunten in één keer tonen en achteraf ieder punt afzonderlijk in het vet animeren

Dit is het eenvoudigst, selecteer de volledige tijdelijke aanduiding (klik op de rand) en pas via het tabblad Animatie en de knop Animatie toevoegen de nadrukanimatie Vet onthullen toe.



Als je verder niet ingrijpt wordt ieder punt vet getoond bij een enter en dat blijft zo tot alle punten afgewerkt zijn. De opsompunten worden standaard per letter geanimeerd. Je kan het resultaat hier bekijken in de volgende video:


Wil je na het bespreken van ieder opsompunt dat het vet verdwijnt dan moet je ingrijpen. Met alle items voor vet onthullen geselecteerd, klik rechts op een item en kies Effectopties. Op het tabblad Effect kies je voor Alles tegelijk. Op het tabblad Tijdsinstelling kies je in de lijst bij Duur voor Tot volgende klik.



Bekijk het effect in de volgende video:



Alle opsompunten een voor een met een klik laten verschijnen en tegelijkertijd in het vet animeren

Bij het tweede heb je wat meer werk maar het voordeel dat alle punten pas verschijnen als jij er klaar voor bent. De toeschouwer kan dus niet anticiperen op de inhoud en de focus verliezen.

Selecteer de tijdelijke aanduiding (klik op de rand) en pas via het tabblad Animatie en de knop Animatie toevoegen de beginanimatie Vervagen toe. Laat de lijst geselecteerd en pas onmiddellijk het nadrukeffect Vet onthullen toe. Klik bovenaan naast Begin en kies Met vorige.



Sleep nu alle items op hun correcte plaats.


Kies net als hierboven in de Effectopties voor Alles tegelijk en Tot volgende klik. Een en ander kan je hieronder in deze video bekijken:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten