dinsdag 1 december 2020

"Breakpoint" (gratis) nieuwe add-in van Presentation Point

Presentation Point is een Belgisch bedrijf dat al 20 jaar gespecialiseerd is in het op de markt brengen van softwareoplossingen rond en bovenop PowerPoint die het leven voor de professionele presentator eenvoudiger en aangenamer maken.

Het eerste product dat zij op de markt brachten DataPoint geeft bijvoorbeeld real-time gegevens weer op een datagestuurd informatiescherm. Ondertussen zijn er al veel andere producten gevolgd waarvan een aantal ook gratis worden aangeboden zoals ShowPoint en PlanPoint. 

Mits een kleine inspanning biedt het bedrijf deze gratis add-in aan die exact doet wat de naam suggereert een dia aanmaken die een pauze aankondigt. Klik op de link hieronder om meer informatie te krijgen over deze add-in.

Breakpoint

Wat zijn de mogelijkheden van deze nieuwe add-in?

  1. Automatisch aangepaste datum en tijd.
  2. Automatisch instelbare countdown timer.
  3. Weer en temperatuur indicatie.
  4. Citaten van de dag

Na installatie kan je op het lint Invoegen een aparte groep terugvinden nl. Breakpoint.


Iedere klik op een knop plaatst een tekstvak op de dia. Zoals alle PPT tekstvakken kan je die zelf opmaken naar eigen inzicht. 

Zo zien de mogelijkheden eruit voor de knoppen Date en Time in deze voorbeelddia, je kan kiezen voor de korte/lange datum of de korte/lange tijd:


Voor het weer ziet het er zo uit:


Opgelet! Voor het weericoontje en de temperatuur moet je zorgen dat je locatie wordt gedeeld in de Windows instellingen. De add-in gebruikt daarvoor de GPS coƶrdinaten. Ga dus indien nodig naar Windows knop - Instellingen - Privacy - Locatie als de knop niet lijkt te werken.


Met de citaatfunctie toon je dan weer een gepast citaat uit de verschillende categorieƫn die worden aangeboden.



De beste functie is ongetwijfeld de countdown timer. Die kan je zelf volledig kan instellen. Heel handig en een functie waar ik al jaren op wacht in PowerPoint.



Dit is een erg handige add-in, eenvoudig in gebruik, robuust. Een aanrader.


1 opmerking: