zaterdag 19 december 2009

Tabelstijlen (2007-2010)

Tabelstijlen

PowerPoint 2007 beschikt over een flink aantal tabelstijlen. Standaard wordt altijd een stijl toegepast die een apart geformatteerde koprij bevat en gestreepte kolommen en rijen.


Als de standaardstijl die PPT toepast je niet past kan je altijd een andere stijl als standaardstijl instellen. Het volstaat van rechts te klikken en te kiezen voor 'Als standaard instellen'. Helaas kan je geen zelfgemaakte stijl ontwikkelen en die als standaardstijl instellen. Dit is ook in PowerPoint 2010 het geval. Er is dus nog ruimte voor verbetering.

In het snelmenu staan nog twee extra opties die van pas kunnen komen nl. 'Toepassen (en opmaak wissen)' wat de standaardinstelling is als je een tabelstijl aanklikt of 'Toepassen en opmaak behouden'. Deze laatste kan heel nuttig zijn.


Stel dat je een tabel hebt aangemaakt gebaseerd op een standaardstijl. Maar je hebt een en ander aangepast aan de randen en arcering van cellen. Je wilt nu een andere stijl toepassen zonder al die speciale formattering kwijt te geraken. In dat geval kan deze optie van goudwaarde blijken.

Vooraf: eerste cel kreeg een andere vulkleur, de eerste rij en kolom kregen een andere scheidingsrand.



Na toepassen van donkere tabelstijl:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten