zondag 19 januari 2014

Problemen met invoegen dia's uit andere presentaties - Nieuwe dia-indelingen (3)

In mijn vorige artikels heb ik uitgelegd wat er kan gebeuren als je dia's uit een presentatie importeert die over aangepaste dia-indelingen beschikken.

Ook het tegenovergestelde is een probleem. Dia-indelingen die in de doelpresentatie aangepast zijn, waar bijvoorbeeld een tijdelijke aanduiding is gewist of een nieuwe is toegevoegd, veroorzaken problemen.

Hier is het hetzelfde voorbeeld dat gebruikt werd in een vorige bijdrage. Deze keer werd de tijdelijke aanduiding van de subtitel gewist in de doelpresentatie.


Zoals je zelf merkt is er bij het importeren een probleem. Bovendien is er net als de vorige keer een extra dia-indeling aangemaakt in het diamodel.


Door het toepassen van de oorspronkelijke Titeldia indeling lijkt het probleem nog erger te worden. De tekst van de subtitel wordt pal bovenop de hoofdtitel geplaatst en bevat nu zelfs een opsommingsteken.


Als je de tekst toch wil gebruiken zal je aardig wat werk hebben. Kopieer de tekst uit de tijdelijke aanduiding. Verwijder alles uit de tijdelijke aanduiding inclusief het opsommingsteken. Klik buiten het vak en de oorspronkelijke boodschap verschijnt, klik in de aanduiding en plak je gekopieerde tekst. Plaats het vak op je dia.

Het is dus af te raden om tijdelijke aanduidingen te verwijderen, als je ze niet nodig hebt laat je ze gewoon staan, zolang je geen inhoud eraan toevoegt verschijnen ze ook niet tijdens de presentatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten