dinsdag 12 november 2013

Twee afbeeldingen groeperen lukt niet

Wanneer je twee afbeeldingen probeert te groeperen en de optie blijft grijs dan staat één van de afbeeldingen ongetwijfeld in een tijdelijke aanduiding.

Wanneer je bijvoorbeeld op de dia-indeling Titel en object een afbeelding invoegt wordt die automatisch in de tijdelijke aanduiding opgenomen ook al heb je niet geklikt op het pictogram om een afbeelding in te voegen. Dat is standaardgedrag en kan niet gewijzigd worden. Als je dus meerdere afbeeldingen wil groeperen werk je best in de dia-indeling Alleen titel en voeg je de afbeeldingen afzonderlijk in.

6 opmerkingen:

  1. Held! Precies wat ik nodig had, ik begreep al niet wat er aan de hand was!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. KLinkt ook als mijn oplossing, maar ik heb geen idee waar ik nu de dia-indeling moet aanpassen naar 'alleen titel'?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geen idee welke versie van PPT je gebruikt maar het is heel eenvoudig, in de groep dia's van het lint start, klik op de knop Indeling en kies voor de dia-indeling alleen titel. De dia-indeling bevat enkel een titel geen tijdelijke aanduidingen. Je voegt dus de afbeelding een na een in, nadeel is dat je ze zelf moet aanpassen qua grootte en plaatsing.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als de afbeelding (of beide afbeeldingen) reeds in de tijdelijke aanduiding is opgenomen dan verwijder je eerst de afbeelding(en) en vervolgens verander je dan de dia-indeling.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je kan natuurlijk ook de afbeelding knippen (CTRl+x) uit de tijdelijke aanduiding en terugplakken op de dia (ctrl+v). Eens dat gedaan kan je dan de dia-indeling veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen