donderdag 4 januari 2018

Animeren van aparte woorden in een paragraaf in PPT 2013 (methode 1)

In PowerPoint kan je enkel volledige tekstparagrafen animeren.  Alle woorden afzonderlijk animeren na elkaar is geen enkel probleem. Een enkel woord binnenin een paragraaf animeren daarentegen kan niet.

Je kan eromheen werken door witruimte te voorzien binnen je tekstparagraaf en er een tekstvak bovenop te zetten. Daarbij maak je best geen gebruik van spaties omdat bij proportionele lettertypes een spatie niet overeenkomt met een letter.

Werk bij voorkeur met een tabulator.

Hieronder zie je een voorbeeld, het te animeren woord is in het rood geplaatst.

Er is een tab ingesteld op de hoogte van het volgende woord in de tekst (1). Je hoeft dus enkel het woord te verwijderen door het te knippen (2) en op de tab-toets te drukken (3) om exact de afstand te bepalen die nodig is.


Plak nu het geknipte woord buiten het actieve tekstvak. Verplaats het vervolgens (4) door op de rand te gaan staan en te slepen, voor nog meer precisie kan je tegelijkertijd de Alt-toets indrukken.
Nu hoef je enkel nog de gepaste animatie toe te passen op het aparte tekstvak en je bent klaar. Je kan dit natuurlijk toepassen voor meerdere aparte woorden uit de paragraaf.
In mijn volgende bijdrage zorg ik voor een tweede oplossing die heel wat minder werk vergt.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten