woensdag 4 november 2020

Verwijderen van dia-indelingen uit diamodel lukt niet - PPT 2019

Al eens vastgesteld dat je een bepaalde dia-indeling niet kunt verwijderen in het diamodel?

Dat wijst op het feit dat de betrokken dia-indeling in gebruik is in de presentatie. Dat kan je controleren in de presentatie of je kan met de muis over de dia-indeling bewegen in het diamodel en een pop-up zal je tonen of de dia-indeling effectief in gebruik is. 

Bij een nieuwe presentatie zal je constateren dat alle dia-indelingen kunnen verwijderd worden behalve de eerste titeldia indeling. Dat is normaal aangezien iedere nieuwe presentatie start met minimaal één titeldia die is dus in gebruik en kan bijgevolg niet verwijderd worden. Hieronder zie je een voorbeeld van een zelfgemaakte dia-indeling in het diamodel.


Als je dan probeert om de indeling te verwijderen dan blijkt dat dit niet kan, de optie Indeling verwijderen is grijs.

Als je in je presentatie de dia's (7-10 in het voorbeeld) bekijkt en klikt op de knop Indeling zie je dat die inderdaad aan die bewuste dia-indeling zijn gekoppeld.


Om de dia-indeling te verwijderen zal je op de vier bewuste dia's eerst een andere dia-indeling moeten toepassen. Dit zal implicaties hebben voor de betrokken dia's, in het voorbeeld hieronder zie je dat de pijl bijvoorbeeld verdwenen is en de gecentreerde titels staan nu links.

Selecteer de vier dia's, klik op de knop Indeling en kies een andere indeling, in mijn geval heb ik gekozen voor de indeling leeg.


Nu kan de indeling verwijderd worden in het diamodel.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten