maandag 16 januari 2023

Bekijk/test de animatie zonder editeermode te verlaten in PPT 2019

Het komt geregeld voor dat je moet schakelen tussen editeermode en diavoorstelling. Bijvoorbeeld om de animaties uit te testen. Dat is meestal een tijdrovende bezigheid. Je kan je presentatie bekijken zonder de editeermode te verlaten in een klein venster dat ongeveer 1/4 inneemt van het gewone scherm.

Hou de Alt-toets van je toetsenbord ingedrukt en klik op het diavoorstellingspictogram op de statusbalk.


Het kleine scherm zit bovenop het scherm in editeermode. Het gedraagt zich zoals een normale diavoorstelling. Je kan dus klikken of je toetsenbord gebruiken om door de diavoorstelling te navigeren. Je kan zelfs de navigatieknoppen in de linkerbenedenhoek gebruiken.




Wil je nu een animatie editeren/vervangen of iets aanpassen dan hoef je enkel te klikken op het onderliggende editeerscherm en daar je veranderingen doorvoeren. Doe alle wijzigingen die je nodig acht. Het kleine scherm lijkt verdwenen te zijn maar is nog steeds aanwezig. Klik bovenaan op je scherm in het pop-up venster op Doorgaan met diavoorstelling,


of druk F5, of klik op het pictogram diavoorstelling op de statusbalk, of klik op het PPT-icoontje op de Windows taakbalk om terug te keren naar het kleine scherm.

Je kan het nog makkelijker maken door het editeerscherm te wijzigen van formaat zodat het niet langer meer overlapt. Op die manier kan je zonder problemen schakelen tussen beide modi.


Hieronder kan je een video bekijken waar gebruik wordt gemaakt van het kleine 1/4 venster om de animatie te veranderen van omhoog zweven naar vegen zonder de editeermode te verlaten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten